یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۰۳ | ۲۳:۲۸ ۱۰ بازديد
از سلول بنیادی بالغ برای جایگزینی سلولهای بنیادی آسیبدیده یا غیر طبیعی مغز استخوان استفاده میکنند. این نوع سلولها در درمان بیماریهایی بهشرح زیر هم کاربرد دارند:
- سرطانهای خون؛ انواع سرطان خون مانند لوسمی، مولتیپل میلوما و لنفوم غیر هوچکین. افراد مبتلا به این بیماریها اغلب پس از دریافت شیمیدرمانی شدید یا پرتودرمانی برای از بینبردن سلولهای بنیادی سرطانی در مغز استخوان خود به پیوند سلولهای بنیادی مغز استخوان نیاز دارند.
- اختلالات خونی؛ کمخونی سلول داسی شکل.
- استخوانهای شکسته؛ برای درمان استخوانهای شکسته از پیوندهای استخوانی استفاده میشود.
بسیاری از متخصصان حوزه سرطان و خونشناسی در حال مطالعه روی سلولهای بنیادیاند. یک متخصص خون و سرطان میتواند به ابعاد مختلف استفاده از سلولهای مذکور در روند درمان دقت کند و به نتایج مطلوب برسد.
از بیماریها و مشکلات دیگری که بهکمک سلولهای بنیادی درمان میشود، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادی؛ با کشت سلولهای بنیادی و تزریقشان به نواحی ملتهب و آسیبدیده در آرتروز، این مشکل رفع میشود.
- رفع مشکل تنگی نخاعی کمر و گردن؛ درمان با سلول های بنیادی باعث تسکین علائم ناشی از تنگی نخاع می شود. جدا از پرداختن به علائم تنگی نخاعی، سلول های بنیادی در توقف پیشرفت بیماری و محافظت از بافت اطراف در برابر آسیب موثر هستند.
- ترمیم آسیبهای ورزشی؛ برخی از آسیب های ورزشی می توانند باعث آسیب شدید و حتی دائمی به بافت شوند. با کمک درمان با سلول های بنیادی، بافت های آسیب دیده به طور پیوسته بازسازی میشوند. سلول های بنیادی بالغ دارای ظرفیت خودتجدیدکنندگی هستند و برای بازسازی بافت بسیار اثرگذارند.
- درمان شانه منجمد؛ درمان با سلولهای بنیادی نوعی روش ترمیمی است که میتواند به سرعت بخشیدن به روند بهبودی شانه یخزده کمک و از نیاز به جراحی دردناک و پرهزینه جلوگیری کند.
https://drdr.ir/mag/%D8%B3%D9%84%D9%88%D9%84-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/