چگونگی جوانسازی پوست با سلولهای بنیادی
ابتدا سلولهای فیبروبلاست از قطعه کوچکی از پوست بیمار استحصال گردیده و سپس در محیط کشت اختصاصی تکثیر می شود. سپس سلولهای تکثیر شده مجددا به محل فرو رفتگی پوست مانند چین و چروکها یا جوشگاههای ایجاد شده پس از زخم یا محل آکنه یا جوشگاههای ناشی از آسیب تزریق می گردد. در این روش که در واقع یک روش سلولی خویش سازگار می باشد، سلولها متعلق به خود فرد بوده و لذا سیستم ایمنی فرد تحریک نمی شود و اثر دراز مدت آن از نکاتی است که ارجحیت این روش را نسبت به سایر روش های تزریق مواد پرکننده مثل تزریق اسید هیالورونیک نشان می دهند؛ زیرا پایداری اثر در پرکننده هایی مثل اسید هیالورونیک موقتی و در حد چند ماه میباشد.
بهبود چروک و جوانسازی پوست با سلولهای بنیادی
- این تکنیک زیبایی به عنوان ایمن ترین روش درمانی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد که از اجزای خون خود شخص تهیه می شود و پس از تزریق سبب تحریک و نوسازی بافت های آسیب دیده در بخش های مختلف صورت، گردن سر و سینه دست ها و خواهد شد. این تکنیک پیشرفته و نوین با استفاده از فاکتور های رشد سلول های فیبروبلاست و سلول های بنیادی سبب تحریک کلاژن سازی پوست می شود. کلاژن یکی از پروتئین های ضروری بدن است که نقش مهمی در حفظ طراوت و جوانی پوست خواهد داشت و با سنتز کلاژن جدید پوستی شاداب زیبا و جوان حاصل کرد. در نهایت این سلول ها، بافت های سلولی را در جهت از بین بردن چین و چروک ها و خطوط ترمیم و بازسازی و پیشگیری از سایش پوست کمک می کند.
کاندید نامناسب جوانسازی پوست با سلول های بنیادی
این تکنیک زیبایی و درمانی را می توان بدون محدودیت سنی و جنسی انجام داد و راهکار مؤثر برای درمان چین و چروک ها، خطوط سطح پوست، تیرگی ها و انواع اسکار های پوستی می باشد. بنابراین بهتر است در این بخش افرادیی که نباید از این تکنیک زیبایی استفاده کنند را به شما معرفی کنیم:
- افرادی که به عفونت های موضعی و عمومی مبتلا هستند.
- خانم هایی که در دوران بارداری و شیردهی قرار دارند.
- مبتلایان به بیماری های مزمن مانند دیابت، ایدز مبتلایان به بیماری های پوستی مانند پورفیری
- افرادی که به بیماری های کم خونی و انعقادی خون مبتلا هستند.
- کسانی که مستعد بافت های کلوئید می باشند.
- ابتلا به تب و بیماری های حاد
- وجود چین و چروک های عمیق بر سطح پوست
- استعمال دخانیات و الکل
- افراد دارای سوء تغذیه
- وجود بیماری ها و مشکلات ژنتیکی پوست
- حضور ضایعات مویرگی بر روی گونه ها یا بینی
- وجود ضایعات پیشرفته ناشی از نور آفتاب
- وجود لکه های تیره هایپر پیگمانتاسیون پیشرفته
- نیاز به مصرف آسپرین یا دارو های ضد انعقادی
- ابتلا به بیماری های سرطانی مانند هماتولوژیک و انواع غیر هماتولوژیک که نیاز به شیمی درمانی دارد.
عوارض تزریق سلول های بنیادی
- اتولوگ بودن یعنی درمان با استفاده از سلولهای خود شخص مسئله رد پیوند را در پی نخواهد داشت و در بدن واکنش منفی و پس زدن پیوند دیده نشده است. مانند هر روش پزشکی دیگر، همیشه خطر خونریزی خفیف یا عفونت جزئی در محل برداشت نمونه یا تزریق وجود دارد. همچنین اگر پزشک ماهری را انتخاب نکرده باشید ممکن است باعث ایجاد زخم در محل برداشت سلول بنیادی نیز بشود.
برگرفته از:
https://www.drvaez.ir/article/35483/%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D9%84%D9%88%D9%84%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DB%8C